Termeni si condiții de utilizare a site-ului www.youpc.ro

1. Definiții

In cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, înțelesurile specificate mai jos:

SITE: reprezintă SITE-ul Internet aparținând MICROIDEAL COMPUTERS SRL, care se afla la adresa www.youpc.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind serviciile si produsele oferite / asigurate de către societata MICROIDEAL COMPUTERS SRL

YOUPC: reprezintă societatea MICROIDEAL COMPUTERS S.R.L., cu sediul in Oradea Fluturilor 25 Bihor, înregistrata la Registrul Comerțului București sub nr. J08/380/2005 si având Codul Unic de Înregistrare 17269411, atribut fiscal RO, denumita in continuare Societatea;

COMANDA: documentul electronic prin care Utilizatorul transmite prin intermediul SITE-ului intenția sa de a achiziționa produse de pe SITE. Societatea isi rezerva dreptul de a inregistra si livra comanda a carei valoare totala este de minimum 250 Lei, fara a include taxele de transport, daca este cazul.

CONT: sectiunea din site formata din adresa de e-mail si parola care permite Cumparatorului sa plaseze comenzi, lase recenzii cu privire la produsele si/sau serviciile achizitionate, adreseze intrebari sau comentarii, formuleze cereri de retur si care contine date personale ale Utilizatorului; date de livrare si facturare; istoricul Comenzilor; rezervari de produse in magazinele fizice din teritoriu; vouchere valabile; sesizari si reclamatii; cereri de returnare produse; produse favorite; informatii despre carduri de credit salvate; abonare la Newsletter. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate si nu vor fi incredintate niciunei terte persoane, fiind raspunzator de integritatea si pastrarea acestora.

CUMPĂRĂTOR: persoana fizică care are vârsta peste 18 ani ce achizitioneaza un produs sau mai multe produse de pe SITE in calitate de consumator, in scopuri in afara oricarei activitati comerciale, industriale, de productie, artizanale ori liberale, in vederea utilizarii produselor achizitionate in mod exclusiv in scop personal si de uz casnic, conform art. 5.1. din prezentul document, sau persoană fizică autorizată/ persoana juridică, precum și orice altă entitate ce achiziționează produse de pe SITE, in scopuri specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, conform art. 5.2. din prezentul document, neavand potrivit legii calitatea de consumator.

COSUL MEU: sectiune din site/cont care permite Utilizatorului sa adauge produse pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau ulterior. In cazul produselor adaugate in cos, Utilizatorul beneficiaza de servicii de urmarire a acestora; in acest sens, Utilizatorul va primi comunicari comerciale din partea YOUPC in vederea  finalizarii comenzii, in interesul legitim al YOUPC de a clarifica situatia acestei vanzari initiate de catre Utilizator, dar inca nefinalizate.

FAVORITE: sectiunea din site in care Utilizatorul inregistreaza produse preferate sau pe care doreste sa le achizitioneze la un moment ulterior sau pe care le urmareste o perioada de timp in vederea achizitionarii la cel mai avantajos pret.

Recomandarile de produse pentru pachete functioneaza pe principiul: produs de baza si produs atasat, produsul atasat este un produs complemetar produsului de baza.

Exemplu: daca avem produsul de baza Space Marines Tactical Squad , produsul atasat va fi un Combat Patrol Space Marines. Recomandarile produselor atasate sunt bazate pe 3 principii: compatibilitate, relevanta, optimizare. Compatibilitate: sunt afisate doar produsele compatibile cu produsul de baza.Relevanta: recomandarile sunt filtrate mai departe pe baza relevantei pentru Utilizator, astfel sunt limitate in plus optiunile de afisare pentru produsele atasate. Optimizare: ultimul nivel de filtrare fiind setat bazat pe probabilitatea de cumparare, sunt afisate produsele care au istoric de preformanta bun

INTREBARE: solicitarea scrisa a unor informatii de catre un UTILIZATOR cu privire la un produs sau serviciu disponibil pe SITE sau in magazinele fizice YOUPC, dar mentionat pe SITE ce trebuie sa respecte Regulile Youpc privind recenziile .

RECENZIE / REVIEW: evaluarea scrisa a unui UTILIZATOR cu privire la un produs sau serviciu achizitionat de acesta de pe SITE sau din magazinele fizice Youpc, ce trebuie sa respecte Regulile Youpc privind recenziile.

RATING: modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui UTILIZATOR fata de un produs sau serviciu achizitionat de acesta de pe SITE sau din magazinele fizice Youpc. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs/serviciu putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele si se acorda odata cu RECENZIA. 

RATING TOTAL: punctajul total acordat de UTILIZATORII care au achizitionat un produs sau serviciu de pe SITE sau din magazinele fizice Youpc.

TAXA VERDE: valoarea exprimata in lei ce este platita de catre Youpc societatii autorizate cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

PRET DE VANZARE: contravaloarea produsului, pretinsa si solicitata de catre YOUPC Cumparatorului/Utilizatorului, afisata in pagina produsului din site, respectiv in eticheta de prezentare pentru produsele expuse in magazinele YOUPC.

PRET DE VANZARE RECOMANDAT DE PRODUCATOR/ “PRP” / “RRP”: este pretul de revanzare al produsului, asa cum a fost recomandat/transmis direct de catre producator si/sau prin intermediul distribuitorului. PRET DE VANZARE comunicat de catre YOUPC si solicitat Cumparatorului/ Utilizatorului pentru produsul comercializat este stabilit in mod independent de catre YOUPC, in functie de propria sa politica comerciala. Scopul unic al aceste informatii este de a sprijini Cumparatorul/  Utilizatorul in decizia de cumparare a produsului. Cumparatorul/ Utilizatorul intelege ca marcarea mai putin evidenta a acestei informatii nu este de natura de produca confuzie si ca, in luarea deciziei de cumparare a produsului, Cumparatorul/ Utilizatorul trebuie sa aiba in vedere strict PRET DE VANZARE comunicat de catre YOUPC si solicitat Cumparatorului/ Utilizatorului pentru produsul comercializat.

PRODUS RESIGILAT: sunt produse in stare de functionare buna, desigilate sau testate la livrare de catre Utilizator in vederea determinarii naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, ale caror ambalaje originale au fost desigilate si/sau prezinta deteriorari rezultate din manipularea acestora in timpul transportului. Totodata, aceste produse pot prezenta etichete deteriorate si/sau defecte estetice pe suprafetele produselor, precum zgarieturi fine sau accentuate, urme de montaj si/sau matuiri/pete, care nu sunt de natura sa afecteze calitatea si functionalitatea produselor. Utilizatorul este informat despre aceste particularitati in descrierea produselor pe SITE, beneficiind de un pret avantajos la achizitia acestora, precum si de posibilitatea de retur, in conditiile prevazute prin prezentul document.

SUPER PREȚ: acest produs are un preț competitiv în baza monitorizărilor interne zilnice.

CONT: sectiunea din site formata din adresa de e-mail si parola care permite Cumparatorului sa plaseze comenzi, lase recenzii cu privire la produsele si/sau serviciile achizitionate, adreseze intrebari sau comentarii, formuleze cereri de retur si care contine date personale ale Utilizatorului; date de livrare si facturare; istoricul Comenzilor; rezervari de produse in magazinele fizice din teritoriu; vouchere valabile; sesizari si reclamatii; cereri de returnare produse; produse favorite; informatii despre carduri de credit salvate; abonare la Newsletter. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate si nu vor fi incredintate niciunei terte persoane, fiind raspunzator de integritatea si pastrarea acestora.

UTILIZATOR: reprezintă persoana fizică ce are vârsta de peste 18 ani, care accesează SITE-ul, indiferent de calitatea beneficiarului inscris pe factura fiscala, precum cea de persoana fizica, persoana fizica autorizata, persoana juridica sau orice altă entitate, ce achizitioneaza printr-un reprezentant persoana fizica  produsul/produsele doar în scopuri private si de uz casnic și care a acceptat prezentul document “TERMENI ȘI CONDIȚII”, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare și finalizând procesul de creare a CONTULUI. Pentru claritate, un CONT poate fi deținut și utilizat doar de o persoană fizica, în condițiile prezentului document. Titularul CONTULUI poate utiliza CONTUL in nume propriu sau poate plasa comenzi pe SITE cu emiterea facturii pentru o persoana juridica.

Conditiile enumerate prin prezenta se considera indeplinite numai in masura in care Utilizatorul nu prezinta o conduita considerata abuziva si/sau frauduloasa. Orice abatere de la conduita descrisa prin prezenta este strict interzisa, aplicandu-se definitia oferita UTILIZATORULUI ABUZIV.

UTILIZATOR ABUZIV: reprezintă acel UTILIZATOR ce manifesta o conduita contrara bunelor moravuri, prevederilor si scopului prezentului document “TERMENI ȘI CONDIȚII”, de natura a afecta desfasurarea in conditii optime a activitatii/operatiunilor Societatii si de a prejudicia Societatea prin generarea de costuri si cheltuieli nejustificate, precum, dar fara a se limita la urmatoarele situatii:

 • Refuzul Utilizatorului in mod repetat de a alege o varianta optima de transport propusa de Societate, in cazul achizitionarii aceluiasi produs, prin plasarea mai multor comenzi distincte, precum si prin achitarea in mod repetat si nejustificat a unei noi taxe de transport, pentru fiecare comanda in parte plasata pe SITE de catre acelasi Utilizator;
 • Refuzul Utilizatorului de a consolida mai multe comenzi intr-o singura comanda, in vederea optimizarii costurilor de transport si logistica atat ale Societatii, cat si ale Utilizatorului;
 • Anularea comenzilor plasate pe SITE in mod repetat, succesiv si nejustificat, efectuata de acelasi Utilizator,  de natura a genera costuri si cheltuieli nejustificate Societatii, precum si dereglari in activitatea de logistica a Societatii;
 • Plasarea pe SITE de catre acelasi Utilizator a mai multor comenzi, de natura a insela si prejudicia sistemul si prezentul document “TERMENI SI CONDITII”, precum si de a comanda mai multe produse din acelasi cod peste limita de produse prevazuta la art. 5.1. intr-un interval de timp mai mic de 24 de ore de la momentul confirmarii primei comenzi. Orice comanda plasata in acest interval, care depaseste aceasta limita, va fi anulata automat, comanda nemaifiind considerata plasata in scopuri personale si de uz casnic;
 • Crearea de conturi multiple de catre acelasi Utilizator folosind informații/identități false sau acelasi nume si/sau prenume si/sau aceeasi adresa de e-mail, precum si acelasi numar de telefon este strict interzisa si este considerata o conduita abuziva/frauduloasa, de natura a prejudicia si afecta desfasurarea in bune conditii a activitatii si operatiunilor Societatii. In acest sens, Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului cu efect imediat si/sau sterge CONTUL acestuia astfel creat si de a retrage beneficiile/drepturile acordate Utilizatorului prin prezentul document. In cazul in care CONTUL a fost sters, Utilizatorul nu se poate inregistra din nou fara acordul expres al Societatii;
 • Efectuarea in mod repetat/abuziv de catre acelasi Utilizator de retururi repetate ale produselor comandate pe Site, de natura a prejudicia Societatea si de a genera cheltuieli nejustificate Societatii si de a deregla activitatea de logistica a Societatii;
 • Efectuarea in mod repetat, succesiv si nejustificat de catre acelasi Utilizator de retururi ale produselor, prin refuzul acestuia in mod repetat de a ridica/receptiona/onora comenzile plasate pe SITE si livrate de Societate, de natura a genera cheltuieli nejustificate Societatii si de a prejudicia activitatea de logistica a Societatii.
 • Societatea isi rezerva dreptul de a anula comenzile plasate, precum si de a restrictiona accesul in CONT oricarui Utilizator care incalca prevederile de mai sus si/sau sterge CONTUL acestui Utilizator, iar orice incalcare si/sau fraudare a prezentului document va fi raportata autoritatilor competente, in conformitate cu legislatia in vigoare.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezintă utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislației in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Societatii.

 

2. Conținutul site-ului

2.1. Informațiile publicate pe SITE sunt informații de interes general ale Societatii, produsele comercializate de aceasta, ale partenerilor săi cat si alte informații considerate ca fiind de interes pentru UTILIZATORI.

2.2. Informațiile sunt puse la dispoziția UTILIZATORILOR de regula, in mod gratuit.

2.3. Societatea este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra SITE-ului, respectiv asupra designului si continutului acestuia precum si asupra tuturor Mărcilor înregistrate si publicate pe SITE.

UTILIZATORUL are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala ale Societatii, prevăzute de legislația in vigoare.


3. Limitarea răspunderii Societatii

3.1. Răspunderea pentru conținutul SITE-ului.

Societatea nu este si nu poate fi făcuta responsabila pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe SITE, care nu se datorează culpei sale. UTILIZATORII pot găsi informații detaliate in rețeaua magazinelor Youpc.

3.2. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunța Utilizatorul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea apăruta, daca produsul nu s-a livrat încă.

3.3. Caracteristicile produselor prezentate pe SITE sunt preluate / puse la dispoziție de producători si/ furnizori, iar Societatea nu își asuma răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

3.4. Societatea isi rezerva dreptul de a stabili un prag valoric minim al comenzii in cuantum de 20 Lei, fara a include taxele de transport, daca este cazul. In caz contrar, comanda nu este considerata plasata pe SITE in mod valabil.

3.5. Preturile produselor/serviciilor de pe acest SITE sunt informative si pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe SITE sunt valabile in perioada de timp menționata.

In cazul in care nu se menționează o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Preturile afișate pe SITE nu sunt identice cu cele din rețeaua magazinelor Youpc, astfel ca pot apărea diferențe intre prețul produsului afișat pe SITE si cel afișat in rețeaua magazinelor.

Comenzile a căror produsele comandate pe SITE au preț mai mic decât cel afișat in magazinele Youpc, rămân valabile si vor fi onorate in ordinea înregistrării lor pe SITE si in funcție de limita stocului disponibil pentru fiecare produs din comanda. Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizării stocului comanda va fi anulata, Utilizatorul urmand a fi notificat in acest sens de catre reprezentantul Youpc. Pentru comenzile achitate se va proceda la restituirea contravaloarii in contul din care a fost efectuata plata.

3.6. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabila de către producători.

3.7. Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona sau suspenda vanzarea produselor catre Utilizatorul abuziv, astfel cum este definit prin prezentul document.

3.8. Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona/suspenda posibilitatea Utilizatorului de a plasa comenzi pe SITE, in cazul in care considera ca un Utilizator este abuziv si ca actiunile acestuia in SITE ar putea cauza Societatii un prejudiciu. Intr-o astfel de situatie, Utilizatorul va fi informat in cel mai scurt termen posibil despre decizia Societatii in acest sens.

3.9. Societatea isi rezerva dreptul de a refuza si/sau de a anula orice comanda plasata si inregistrata pe SITE de un Utilizator abuziv, astfel cum este definit prin prezentul document, asupra caruia exista suspiciuni cu privire la savarsirea unei actiuni contrare scopului acestui document, iar activitatea Utilizatorului pe SITE este de natura sa produca un prejudiciu Societatii. In acest sens, Societatea se obliga sa returneze Utilizatorului pretul tranzacției/suma achitat(a) in termen de maximum 3 (trei) zile lucratoare de la data la care a informat Utilizatorul in legatura cu decizia Societatii.

3.10. Un produs la precomanda este un produs ce urmează sa fie lansat si poate fi achiziționat înainte de lansare. Furnizorul își rezerva dreptul de a modifica fără preaviz data de lansare. Produsele la precomanda se adaugă in cos in același fel ca orice alt produs din magazinul online. Făcând o precomanda, va asigurați ca veți primi produsul imediat după lansare si ca veți beneficia de un preț foarte bun. Produsele aflate la precomanda vor fi livrate, in ziua lansării sau in maxim 1-3 zile lucrătoare de la lansare, dar nu mai tarziu de 15 zile, in situația in care produsul exista pe stoc in ziua lansării. In situația in care produsul ajunge in posesia Youpc după data lansării, livrarea se va face in 1-3 zile lucrătoare din momentul intrării produsului in stoc, dar nu mai tarziu de 15 zile.

Precomenzile se achita in același mod ca si o comanda normala, prin oricare din metodele de plata acceptate. In oricare dintre situații (plata la livrare sau plata online) este necesar sa așteptați confirmarea telefonica sau pe email din partea unui operator, in momentul in care produsul devine disponibil. Puteți renunța in orice moment la o precomanda. Daca aceasta din urma a fost deja achitata, puteți opta pentru returnarea sumei sau creditarea contului dvs. in vederea unei alte comenzi.

3.11. In cazul aparatelor frigorifice care prezinta specificația de ușa reversibila, pentru schimbarea sensului de deschidere a ușii (in cazul in care este necesar), va informam următoarele:

• Va rugam sa va adresați serviciului de asistenta tehnica menționat pe certificatul de garanție al produsului;

• Acest serviciu poate fi efectuat contra-cost, in funcție de fiecare producător in parte


4. Pierderi/Costuri suplimentare.

Societatea nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si condițiilor.

4.1. Societatea nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum si pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.


Livrarea. Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate in pagina produsului. In acest caz, Societatea isi asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

Cumparatorul va intra in proprietatea bunurilor dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii (daca aceasta nu a fost in prealabil efectuata) catre curier.

In cazul anularii comenzii, niciuna din partile implicate nu va pretinde/solicita daune.


Returul produselor: Conform OUG nr. 34/2014 cumparatorul are posibilitatea de a se retrage din contractul la distanta in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Aveti posibilitatea ca in acest termen sa returnati produsul, fiind obligatoriu ca acesta sa fie returnat in ambalajul original sigilat. Pentru aceasta puteti completa formularul de retur pus la dispozitie in sectiunea Formular retur sau ne puteti comunica intentia Dumneavoastra (declaratie neechivoca) de retur in orice alt mod (în scris – plic la poștă, prin e-mail, prin telefon, etc.).

In procesul de retur, puteti folosi orice serviciu de expeditie.


5Produse/Servicii care nu sunt acceptate la retur/renuntare

 • produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate, etc.
 • produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans;
 • in cazul mai multor produse achizitionate printr-un credit, nu se va putea face returul unui singur produs, ci doar un retur integral, al tuturor produselor.
 • In cazul in care se returneaza un produs dintr-un pachet promotional se va returna diferenta dintre pretul de baza si cel promotional al produsului returnat.


6. RECENZII, COMENTARII SI INTREBARI

Recenziile, comentariile si intrebarile pot fi adresate doar de UTILIZATORII logati in CONT, indiferent ca acestea privesc produse sau servicii achizitionate de pe SITE sau din magazinele fizice Youpc.

INTREBARILE

Spre deosebire de recenziile ce descriu experienta personala a UTILIZATORILOR care au achizitionat efectiv un produs sau serviciu, intrebarile pot fi adresate de UTILIZATORI cu privire la orice produs sau serviciu disponibil pe SITE sau in magazinele fizice YOUPC, din sectiunea „Intrebari” -> „Adreseaza o intrebare”. Continutul intrebarilor trebuie sa respecte in mod corespunzator Regulile Youpc privind recenziile, putand fi moderate in aceleasi conditii ca cele prevazute pentru recenzii.